FFIs fagmiljø for maritim overvåking og stedfestet informasjon søker nye medarbeidere.
Våre forskere har bakgrunn innen informatikk, matematikk, kybernetikk, meteorologi, oseanografi, geografi og radarteknologi, og bidrar til utvikling av morgendagens informasjonssystemer i Forsvaret.
Arbeidet skjer i skjæringsfeltet mellom geovitenskap og informatikk, og omfatter blant annet videreforedling av sensorinformasjon til operativ bruk i Forsvaret. Et sentralt prinsipp er sømløs utveksling av stedfestet informasjon gjennom bruk av åpne, internasjonalt anerkjente standarder, primært fra Open Geospatial Consortium.
En viktig oppgave innen maritim overvåking er å utvikle tjenester for å detektere interessante avvik i trafikkbildet på sjøen. Dette innebærer søk i store datamengder for å finne uvanlig oppførsel. Gruppen ønsker å finne avvik på flere måter, fra logisk drevne algoritmer basert på domenekunnskap, til datadrevet automatisk læring og gjenkjenning av mønstre (maskinlæring). Resultatene fra dette arbeidet skal demonstreres og formidles til Forsvaret. For å sikre at våre løsninger og produkter er nyttige og relevante vil det være viktig med tett samarbeid og løpende dialog med Forsvaret og andre samarbeidspartnere.
Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning med gode resultater fra universitet eller høgskole på master- eller doktorgradsnivå. Du må ha gode it-kunnskaper og programmeringserfaring.
Vi søker en allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert medarbeider med analytiske evner og godt humør. Du er kreativ og finner gode løsninger på informasjonsteknologiske problemer. Stillingen krever at du har evne til å sette deg inn i arbeidssituasjonen til brukerne i Forsvaret, at du kan implementere løsninger raskt og har en konstruktiv dialog.
Både innad på FFI og hos våre samarbeidspartnere vil du delta i forskning og utvikling av nye tjenester. Det er derfor viktig at du er samarbeidsvillig og har gode kommunikasjons-ferdigheter, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Personlige egenskaper og egnethet blir vektlagt.
Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk. Erfaring med å skrive vitenskapelige publikasjoner regnes som en fordel.
Vi ønsker et variert og mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn. De som søker jobb hos oss må imidlertid kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen.
Les mer om hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert
Vi kan tilby utfordrende oppgaver i et tverrfaglig miljø, med gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftshelsetjeneste, avtale med treningssenter, eget bedriftsidrettslag og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.
Forskerlønnen beregnes etter FFIs lønnssystem ut i fra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.
Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Atle Ommundsen, tlf. 918 64 961.
Søknad merket ref. nr. 2016/02177, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående skole og høyere utdanning, og attester fra arbeidserfaring, sendes elektronisk fra www.ffi.no innen 8. januar 2017.