Quantcast
Channel: TU Jobb | Søk i stillingsmarkedet for ingeniører og teknologer | TUJobb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6652

Stipendiat i virksomhetsledelse til prosjektet "Virksomhetsutvikling i offentlig sektor"

$
0
0

NTNU - kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse - Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Stipendiat i virksomhetsledelse til prosjektet "Virksomhetsutvikling i offentlig sektor"

Ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat i industriell økonomi og teknologiledelse innen fagområde virksomhetsledelse for en periode på fire år, med ett års arbeidsplikt. Stipendiatstillingen vil være knyttet til flere pågående prosjekter med Statens vegvesen om virksomhetsutvikling. Dette er en utdanningsstilling som skal gi lovende forskerrekrutter anledning til faglig utvikling i form av doktorgrad. Stillingen er knyttet til ph.d-programmet ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse og fakultetet står som arbeidsgiver.

Instituttet har for tiden tilsatt 21 professorer, 6 professor II, 16 i mellomgruppestillinger (faste tilsatte), 7 post.doc. og 27 stipendiater. Instituttets fagstab er organisert i 4 faggrupper:

  • Bedriftsøkonomi og optimering
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Virksomhetsledelse
  • Strategi og forretningsutvikling

Stillingen vil være tilknyttet faggruppen for Virksomhetsledelse. Faggruppen består av 10 fast vitenskapelige og 9 midlertidig ansatte. Faggruppen har forskning og undervisning innenfor: Organisasjonsteori, organisasjonsutvikling, endringsledelse, produksjonsledelse, teknologiledelse, kunnskapsledelse, teamledelse, prosjektledelse, relasjons- og nettverksledelse, innkjøps- og logistikkledelse, globale verdikjeder, jus og forhandlinger.

 

Forskningsområder

De ulike prosjektene med Statens vegvesen har alle virksomhetsutvikling som overordnet tema. NTNU har siden 2014 bidratt med 1) Faglig sparring med prosjektleder og prosjektgruppen knyttet til design og gjennomføring av tiltak, 2) Faglig bidrag i forhold samlinger 3) Gjennomføring av underveis- og sluttevaluering.

NTNU vil undersøke i hvilken grad utviklingsprogrammene har økt deltakernes forståelse for helhet og sammenheng i organisasjonen, og hvorvidt deltakelsen har medført endret rolleforståelse og/eller arbeidspraksis. Videre er det interessant å evaluere hvorvidt det har skjedd læring og endring i organisasjonen som helhet, som en følge av at mange ansatte har deltatt.

Det er flere ulike problemstillinger som kan være aktuelle for stipendiater å fordype seg nærmere i innenfor dette pågående samarbeidet. Følgende er eksempler på tematikker som kan være aktuelle for doktorgradsprosjekter, men også andre temaer kan være aktuelle.

1. TEAMARBEID: Tverrfaglighet, flerfaglighet, transfaglighet og fag.

Mye av virksomheten til Statens Vegvesen forutsetter at ansatte med forskjellig faglig bakgrunn må arbeide sammen. Hvordan kan en trene ansatte til å bli kompetente fagfolk som har en bredere faglig basis enn sin egen faglige utdanning?

2. ENDRINGSLEDELSE: Læring som driver av endringsprosesser

Hvilken betydning har læringsprosessene for utvikling av organisasjonen, hvordan kan en beskrive sammenhengen mellom individuell og kollektiv læring og hvordan formes læring av samspillet mellom medvirkningsbaserte utviklingstiltak?

3. PROSJEKTLEDELSE: Kunnskapsutvikling i prosjekter/avleiring av læring

Et grunnleggende problem i prosjektbaserte organisasjoner er utfordringen med å sikre at det som erfare og læres i ett prosjekt kan bli overført til eller tatt i bruk i nye prosjekter. Hvordan kan en utvikle praksis eller verktøy som bidrar til bedre læring.

4. INNKJØPSLEDELSE: Bruk og oppfølging av konsulenter og entreprenører

Statens Vegvesen har i dag en lang rekke avtaler og kontrakter gjennomført etter loven om offentlig anskaffelser. Hvordan blir disse avtalene utviklet, etterfulgt og kontrollert, og hvordan kan en bruke erfaringer med en leverandør som bakgrunn for neste anskaffelse?

Arbeidsområder – stipendiat

Arbeidsplikten vil kunne innebefatte ansvar for øvingsarbeid, veiledning av masterstudenter og forelesninger innenfor de fagene som faggruppen holder.

 

Kvalifikasjoner

Tilsetting skjer i henhold til gjeldende forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat av 31.01.06.

Før oppstart i stipendiatstilling kreves det fullført mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse eller utdanning på tilsvarende nivå med en veid gjennomsnittskarakter de siste to år av mastergradsstudiet som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Søkere i avslutningsfasen av masterstudiet oppfordres til å søke, og vil kunne gis tilsagn om tilsetting med forbehold om tilfredsstillende resultat på avsluttende oppgaver. Søkeren bør ha en faglig spesialisering som gir god forståelse for hvordan utviklingsprosesser kan gjennomføres i offentlig sektor.

Søkere som ikke har teknisk-naturvitenskapelig eller økonomisk-administrativ grunnutdanning, kan aksepteres hvis søkeren i tillegg til annen MSc-utdanning dokumenterer akademisk kunnskap på MSc-nivå innen IØTs relevante fagområder. Dokumentasjonen må foreligge i skriftlig form, eksempelvis som vitenskapelige artikler eller kursopplegg på høyt nivå.

For hver enkelt søknad vurderes behovet for kvalifiseringsemner i forhold til det faglige innholdet i doktorgrads­studiet. Kvalifiseringsemnene skal bidra til at kandidaten har nødvendige kunnskapsmessige forutsetninger for å gjennomføre ph.d.-studiet ved IØT. Kvalifiseringsemnene inngår ikke i opplæringsdelen av doktorgradsstudiet.

Søkeren må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk. Personlige egenskaper som selvstendighet, faglig nysgjerrighet, gjennomføringsevne og motivasjon til å bidra til et godt arbeidsmiljø, vil også bli tillagt stor vekt.

 

Lønns- og arbeidsvilkår

Stipendiat kode 1017 lønnes etter lønnstrinn 50 i Statens lønnsregulativ, brutto kr. 35 850 pr. md. Fra dette trekkes 2% lovfestet innskudd i Statens Pensjonskasse.

Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og den som blir tilsatt, må finne seg i eventuelle endringer i arbeidsområdet. Det er en forutsetning at den som blir tilsatt, bosetter seg slik at han /hun kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU er en IA-virksomhet.

 

Vi tilbyr

  • spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseutvikling
  • et åpent og inkluderende arbeidsmiljø
  • gunstig medlemskap på treningssenter og tilgang til gode bedriftsidrettslag
  • gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger i Statens pensjonskasse

 

Søknad

Tilsetting i stipendiatstilling forutsetter opptak til ph.d-program i industriell økonomi og teknologiledelse. Informasjon om ph.d-program i finnes på http://www.ntnu.no/studier/phiot.

Dersom søkeren ikke er tatt opp til ph.d-programmet eller har søkt om det, må søknad om slikt opptak sendes inn sammen med søknad på stipendiatstillingen og prosjektbeskrivelsen. Søknadsskjema finnes på:

http://www.ntnu.no/svt/doktorgradsutdanning/skjema

 

Sammen med søknaden vedlegges

Foreløpig prosjektbeskrivelse (3-5 sider) i form av en skisse med krav om endelig godkjenning innen seks måneder etter opptak. En foreløpig prosjektbeskrivelse bør inneholde en presentasjon av problemstillinger, inklusive mulig aktuelle problemstillinger som forventes å være publiseringsrelevante, avhandlingstype, skissepreget gjennomgang av relevant litteratur/bakgrunn, sannsynlig forskningsdesign og metodiske tilnærminger. Den foreløpige prosjektbeskrivelsen må gi grunnlag for at Forskningsutvalget kan danne seg et inntrykk av avhandlingens sannsynlige innhold, men kan være kortfattet formulert i forhold til ovennevnte momenter.

  • CV, attester og vitnemål
  • Vitenskapelig arbeid

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere den enkelte søkers innsats, må søkeren vedlegge en kort redegjørelse for sin medvirkning.

I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om å ikke bli oppført på søkerlisten.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved å kontakte faggruppeleder Ola Edvin Vie, telefon 73596340 eller e-post ola.edvin.vie@iot.ntnu.no, eller instituttleder Monica Rolfsen, tlf 73591611 eller e-post monica.rolfsen@iot.ntnu.no.

Søknaden med vedlegg skal sendes elektronisk via www.jobbnorge.no. Vedlegg som ikke kan sendes elektronisk sendes NTNU, Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, 7491 Trondheim, og merkes med SVT- 1295.

Søknadsfrist: 20.05.2016


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6652